Yoga & Meditatie

- Eeuwenoude technieken om meer bewustzijn te creëren

- Handvatten om om te gaan met spanning en nare gevoelens
- Leren wat ontspanning is en hoe je deze rust kan creëren in je dagelijks leven

- Leren hoe je kan omgaan met negatieve gedachtes
- Leren hoe je je aandacht kan focussen op jezelf

- Minder zorgen en meer genieten in het moment, je eigen heelheid ervaren
- Manier om heftige gebeurtenissen te verwerken en tijd te geven aan het lichaam om te verwerken en herstellen.

"Yoga is het stilleggen van de wervelingen van de denkgeest"

Wat is Yoga en Meditatie?

Het woord Yoga betekent 'Verbinding'. Door de oefeningen, technieken en houdingen kan jij de verbinding tussen je lijf en je denken ervaren. In een yogales of sessie, ben je in het moment gefocust op de oefeningen waardoor je de gelegenheid krijgt je aandacht van je dagelijkse beslommeringen weg te halen. Dit brengt rust in je hoofd.
Omdat de houdingen (asana's) de spieren versterken, bloedcirculatie verbeteren en de soepelheid van het bindweefsel vergroten, vergroot je je vitaliteit. Naast dat de houdingen zijn bedacht om de vitaliteit te verbeteren, is er een eeuwenoude traditie, leefwijze en filosofie die de beoefening van deze technieken ondersteund. Hierdoor krijgt het oefenen van de houdingen een diepere betekenis en kan je de mat gebruiken als oefenruimte voor het dagelijks leven.


Door het doen van yogahoudingen krijg je rust in je hoofd en bereid je je voor op meditatie. Meditatie is de oefening van het richten en/of verbreden van je aandacht. Wetenschappers hebben vele studies gedaan naar het effect van mediteren. Er blijken positieve resultaten te zijn als het gaat om het tegengaan van ouderdomsverschijnselen. Het blijkt dat meditatie het heldere denken stimuleert en de aanwezigheid in het hier en nu traint. Ook word er geobserveerd dat na het volhouden van een regelmatige meditatie beoefening, een empathisch vermogen is vergroot.