Meditatiecursus

- Als je wilt beginnen met mediteren
- Als je al wat (yoga) ervaring hebt en dieper in de achtergrond wil duiken
- Als je meer rust, kalmte en focus wil gaan ervaren en een techniek wilt leren om dagelijks te beoefenen
- Als je wilt starten met een regelmatige meditatie beoefening op te zetten

! Deze cursus is óók voor jou als je denk dat je niet ‘kan’ mediteren, daar niet het geduld voor hebt of niet stil kan zitten, maar wél graag zou willen ervaren wat mediteren voor je kan betekenen.

Werkwijze

Wil je meer weten over meditatie en beginnen met mediteren?
In onze toegankelijke, 4-weekse meditatie cursus ontvang je alle kennis en tools die je nodig hebt om te beginnen én verder te gaan met mediteren. Je hebt geen ervaring nodig om mee te doen!

Meditatie heeft vele voordelen en we willen je graag helpen al deze voordelen te gaan ervaren.
We gaan aan de slag met meditatie- en ontspanningstechnieken om ons te verdiepen in de verschillende lagen van ons bewustzijn. Op deze manier oefen je in het richten van je aandacht, het reguleren van stress en word je bij regelmatige beoefening ook kalmer. Zo zal je merken dat je bijvoorbeeld makkelijker kan inslapen en je jezelf op een andere manier leert kennen tijdens de cursus.

Tijdens deze cursus ontvang je elke workshop-ochtend een korte lezing geven over de laag van bewustzijn die die dag centraal staat. Alle informatie kan je teruglezen in de hand-outs die je tijdens de cursus krijgt. Daarna gaan we met verschillende technieken en oefeningen aan de slag die aansluiten bij de theorie van die dag. Hiermee ga je ook vooral meditatie ervaren.
Je ontvangt huiswerk opdrachten waarmee je thuis kan oefenen en het is mogelijk om in een App groep te komen waardoor je door de cursus heen ervaringen kan delen, vragen stellen en afspraken voor meditaties maken . Ook als we samenkomen is er alle ruimte om ervaringen te delen of vragen te stellen. Hierdoor worden we een echte 
meditatie community en leren we van elkaar! Na de cursus ben je in staat om zelf je meditatie thuis vorm te geven en ben je een mooie ervaring rijker.

Stel jouw vraag of geef je op!