Stressreductietraject

- Laat je rust ervaren in je lijf & leven

- Leert je omgaan met piekergedachtes

- Zorgt dat je minder fijne periodes kan verwerken en loslaten

- Leert je emoties te ervaren zonder dat je er totaal aan onderuit of onderdoor hoeft te gaan

- Maakt je bewust van je eigen patronen

- Leert je speelser om te gaan met onprettig heden, ongemak en lastige situaties

Voor wie

Dit traject is voor jou als je een stressvolle periode hebt. Misschien merk je dat je nog vasthoud aan oude situaties in je leven of dat je een kort lontje hebt. Ook als je net een stressvolle periode hebt gehad kan dit traject je helpen om weer op kracht te komen en met een positieve mind set verder te gaan. Klachten:

- Gevoelens van onrust, paniek of onzekerheid
- Lichamelijke klachten zoals trillen of zweten

- Gevoelens binnenhouden

- Moeite hebben met loslaten van emoties, personen of voorwerpen

- Moeite met slapen

Werkwijze

Tijdens het traject spreken we het lichaam aan zodat jij tijd krijgt te herstellen en te verwerken. Er worden verschillende methodes en technieken ingezet zoals: Yoga, meditatie, ontspannings- en- coaching technieken en eventueel dramatherapie (als gewenst en geïndiceerd) om spanningsklachten te verminderen.

Alle technieken zijn lichaamsgericht en de praktische benadering bied een mooie aanvulling naast eventuele andere therapieën zoals EMDR, Cognitieve therapie of Psycho-therapie.

Tijdens de intake komen we erachter of het klikt, bekijken we wat het beste voor jou werkt en wordt een inschatting gemaakt van het totaal aantal sessies. Het doel van het traject is je lichaam tot rust te brengen zodat je kan herstellen van een heftige tijd. Je leert opnieuw te verbinden met je gevoel zodat je met nieuwe kracht en inspiratie verder kan. Je hebt tools en technieken om rust te ervaren. Ook heb je leren omgaan met piekergedachtes en sta je blijer in het leven na het volgen van dit traject.