Wat is individuele trauma-informed yoga?

Trauma-informed yoga is een toegankelijke vorm van bewegen waarin er niet vertelt word wat je moet doen maar waarin je keuzes krijgt om de bewegingsmogelijkheden te onderzoeken. Hierdoor krijg je de mogelijkheid om je lichaam te ontmoeten in het moment waardoor je weer leert vertrouwen op eigen lichaamssignalen en hiernaar kan gaan handelen. 
Trauma-informed yoga word gegeven vanuit het model van TCTSY.

Waarom deze vorm van yoga?

Uit studies blijkt dat zestig procent van de bevolking een traumatische ervaring heeft gehad. Als dit voor jou geld kan het zijn dat door deze nare ervaring(en) je lichaam en je zenuwstelsel overgevoelig is geworden voor prikkels van buitenaf. 
Trauma-informed yoga wil het contact herstellen zodat je ook de sensaties van binnenuit (weer) leert interpreteren en hiernaar durft te handelen. Op deze manier kom je weer in je kracht te staan.

 

Voor wie? 

Trauma-informed yoga is voor jou als je bijvoorbeeld:

- traumatische ervaringen hebt overleefd 

- de relatie met je lichaam wilt herstellen

- in je kracht wilt komen te staan

- al in behandeling bent (geweest) maar ook praktisch aan de slag wilt.

- lichaamsgericht bezig wilt zijn maar gevoelig bent voor externe prikkels (grote zalen, grote groepen mensen etc.)
- nieuwsgierig bent naar het ontmoeten van je lichaam en een zachte, toegankelijke manier van bewegen zoekt.

 

Hoe werkt het? 

Stuur een mail naar info@elinalicht.nl en je krijgt binnen vijf werkdagen een mailtje van mij met een intakeformulier. Ik ontvang je met plezier voor een individuele trauma-informed yogasessie aan de Binnenplaats in Ede aan de Padberglaan 18 of in overleg en op afspraak bij jou thuis.